BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 12, 2011

|| gigi bongsu vs anak bongsu ||

sakit sungguh bila nak tumbuh gigi yang paling bongsu ni kan..
sampaikan saya tak tidur dengan mimpi-mimpi indah semalam...
bukan saya..
tapi anak bongsu dalam family ..Mohd Hamdi Adha...
kesian dan simpati saya pada dia...
semalaman tak tidur...
saya pun jadi tak tidur jugaklah...
macam-macam skil urut gigi dia suruh...
(oupsss... meaning yang tepat sikit)
maksudnya disini ialah kejap2 nak urut di kepala...
katanya sakit urat kat kepala..
kejap2 urut kat tengkuk...
kejap pulak kat tepi pipi....
sampailah saya dah tak tau nak urut kat mana dah...
sakit sungguh rasanya dia kali ni...
selalunya tak da lah teruk sampai tahap hentak kaki macam baby...
bila anak bongsu nak tumbuh gigi bongsu...
kesiannn....
kalaulah saya yang ada kat tempat dia semalam...
habis semua barang saya baling buat bunga api...
hihihii...
tak tersanggup asanya bila tengok sakit gigi...
bengkak pipi tak payah cakaplah...
senget sebelah dah pipi laki ku....
waaaaaaa...................!!
paksa doc suruh cabut gigi kemarin adalah satu tindakan sia-sia...
sebab gigi bongsu bukan cabut jalan penyelesaian...
so doc suruh makan antibiotik dengan ubat tahan sakit ja...
tempoh makan? 3 hari..
lepastu doc cakap gigi kena x-ray...
kalau teruk..
operate???
huuuu.... macam2... sampai seriau saya bayangkan...
tapi da'a saya cakap
"buatlah apa pun janji hilang sakit ni.... boleh mati ni kalau cabut ni..."
jangan la mati sayang...
" janda awal saya ..."
huuu.. gurau...
bahagian makan dan pemakanan pulak???
sah-sah nak kunyah tak boleh...
kesian lah jugak....
tak sampai hati tengok kunyah sambil senget sana senget sini...
juadah lunch dia cuma sup dengan nasi lenyek...
hihiiii...
takpalah sayang ek...
sabaq banyak-banyak..
cepat-cepat lega k...



1 comments:

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

hihi ...xpe nanti tumbuh gigi baru ..lagi kuat kunyah dia :)